Att vara en gubbe!

Tänk dig själv att vara en gubbe! Man kan göra exakt vad man vill, man kan gå ut på stan och bara ta det lugnt kanske ta en fika med gösta! En pensionerad gubbe har inga gränser men en otrolig vilja och otroligt svår att få stopp på. En Gösta eller varför inte en Gunnar, alla lika mäktiga.


image24

Skrivet

Att skriva eller inte skriva? Det är frågan.

Den ställer man sig dag in och dag ut.
Men är dagen idag? Eller kommer den först nästa vecka? Hur ska man veta?
De säger att astronomi är svårt? Men dagens frågor är förvrängda ut i intet. De är de akutella som är på tapeten inte norrbaggarna. Så idag blev en dag då de skrevs.

// Johnny Rush

Duvan rupert och dess 4 ruvor

Rupert var på sin färd till vattnet för att ta sig en slurp på han fick syn på Glen den stora falken. Rupert var bra en duva och kunde inte göra så mycket. Glen sa att om du inte kommer med mig får du inte behålla dina vingar.
Vad skulle Ruppe göra ?? Han kunde inte mer än följa med. I falkboet fanns det spettade fåglar och Ruper trodde han skulle få något i sig. Rupert var fortfarande törstig och drömde om vattnet. Glen frågade varför rupert var ute och flög?
- Jag hade bestämt mig sa Rupert och drog sin kniv. Lägg ner den annars visar jag mitt svärd!
Rupert ville därifrån så han stack kniven i vingspetsen och tryckte en stor stol på han. Glen skrek och Ruper satte fart mot

Att ha en farbror!

En farbror är ett slags skyddsnät, min farbror heter Konrad. Han är som ett stort älghuvud. Dagen när jag hamnade i knipa, var han där. En farbror är alltid lortig och fräck. Skilllnaden mellan en farbror och en rumskompis är säkerheten och tryggheten i en farbrors knä. Tillsammans kan man iakta Korparnas och Snösparvarnas färd mot öst. Utan en farbror är man inte sig själv, lille-mor är ofta rädd och skräckslagen en gång vandrade hon 2 mil för att skrika från toppen. Bengts har inte heller nån farbror och en gång blev han attackerad av en fjälluggla, varför var inte hans farbror där och skyddade honom? För han har ju ingen!


Skål för alla farbröder!

image22

//Räk

Detta hände denna fest (grus och trädfesten)

Hej nu ska jag berätta vad som hände en kall blåsig natt i det förfrysta november ljuset. Det började bra med fest och hallon. Efter började den store fiskaren Gert Långberg att skrika mot den belästa hövdingen Milton Jordvret, Milton svarade med att visa sin stora liktå. Miltons Liktån kommer från hans gammla tider som storman på fyra kameler. Helt plötsligt flyger en liten skara av halvdvägarna från trappan. På slutet av en hyffsat lugn kväll, ska Gösta rädda en dvärg som sitter fast i de små kulltingarnas grepp. Gösta kryper fram för att hjälpa dvärgen, han fäller kulltingen med en saxspark. Då kommer drängen rullande i en "sjuhelsikes" fart. Drängen tänder eld på Gösta, Gösta släcker elden genom att dyka i leran. Han reser sig sedan upp och sticker drängen med dagens tårtgaffel. Sen kommer halvdvärgarna och bär i iväg drängen till sin vagn. Gösta flyr i sin trampbåt.... i sin ensamhet.

// Myr


Fest Gösta!

JA nu var det dags igen, var det första gösta tänkte. Gösta ska nämligen på den årliga grus och trädfesten som befäster sig på norra ruckel torp. Göstas goda vän Bengt Wetterstrand är som alla vet VD på grus och träd AB och kunde alltså ta med en vän och det blev kära vännen Gösta.

Varje år händer något mystiskt, förra året försvann Kurts blus och anna-karins gräsklippare.

Hur kommer detta sluta...........



// Räk


Lilla ekström

Den lilla mannen som inte har så stor livskunskap säger att jag ska skriva att han är bäst så jag gör inte det. Det finns många anledningar till att han inte är den bästa.
  • Han är inte bättre än Haag eller Rulle Andersson, dom 2 har bevisat mycket.
  • Han kan inte spela pro även fast han tror det.
  • Han förstår inte hur mästerligt livet kan bebyggas om krafterna används i ett bra fält.
Denna man har som ni ser mycket att lära! Det här är bara några av sakerna som han inte förstår sig på, så min lilla vän, du måste beträna dina kunskaper!

Tro inte att det är någon nyponsoppa som har blivit sne jag pratar om, det är den lilla mannen som är väldigt underlig!

/Sne

"Norr byggdes inte under ett sekel, inte heller under huden vi har"

Koka soppa på en spik!

När man ej har några kulor eller rubiner kvar i sina fickor eller under sin madrass då vet man att de är läge att ta fram den ökända spiken! Att koka en välsmakade och välgörande soppa på en spik är ingen barnlek och inte ens den mest erfarne av alla halmhattar är ännu fullärd i ämnet.
Men jag ska ge er ett tips som Munken av Seberian gav mig när jag var på genomvandring i de klippigaste bergen av Honululu, håll i hatten nu gott folk. För om du tar en spik ifrån den suraste byggmästare så kommer soppan att smaka som den mest kryddstarka Gazpachon du någonsin inmundigat. De måste alltså vara en riktigt elak jävel. En karl som vet var han har sin hammare men inte sitt humör!
Så nästa gång du får för dig att koka sopa på en spik, ta då inte sin svärmors eländiga spikar för då kunde du minsann likväl ha tagit en strumpa och att göra en "Sockasgna" är en helt annan historia. Men den tar vi en annan gång!

//Johnny Rush!


De fyra tulpanerna

Hej det var ett tag sen jag skrev men nu har jag lastat av de flesta rumänierna!

har du någon gång kännt dig väldigt ensam......? mm tänkte väl de, men de har också tulpanerna.Tänk dig att du blir bedömd hela tiden på ditt utseende. Vilken press tulpanerna måste ha på sig! deras jobb är att vara så vackra som möjligt alltid. jag tror att olika blommsorter hatar varandra och det blir en så kallad konkurrens. När tulpanerna står i skyltfönsterna brevid några dryga vildjur ( röda rosor)  om de nu går en nyförälskad man som ska köpa blommor så köper han nog röda rosor. det måste vara jävligt tungt för tulpanerna. jag har sett fyra tulpaner försöka strypa en kinesisk riddarsporre. jag gick undercover in blommvärlden för en dag och förstod snabbt att det var slingekrasse som härskade i den undre blommvälden. Slingekrassen har utplånat nästan hela stammen av lejongap. vi tycker vår värld är hård, tänk på blommornas de måste se bra ut och krossa sitt motstånd!!!


// Myr

Ankomsten!

Äntligen har min främste sjöman anlänt. Denna viceamiral med namn Haag Hjort blev påträffad av mig när jag flydde från min befattning som kompanichef.
Haag har förändrats:

  • Skippat poesin och börjat gorma från stormasten.
  • I och med att grävlingen döpts om, förlorade han hoppet.
  • Försvarsvesten sprack när vetenskapsakademier slagit fast.


Innan Hagg avancerat till praktikbafattningen ägde han bara en liten farkost och med jägarutbildning avsedda för färd på vatten. Jag och Haag träffades från början under den stora häcklöpar jakten för ovanligt stora och förväxta människor. Vi samlade våra tankar och upptäckte detta landskap dvs en teknisk anordning och strålning mellan civil och specialkonstruktioner. Vi startade alltså ett förbund mot begränsningar av vätska och krämer. Men inte ens munken kunde stå på egna ben!

Haag och jag, föralltid!


image17
 //Räk


Rulle Andersson Del 1

Rulle Andersson var en man som många kännde till, han levde i östra Stockholm under sin stortid och flyttade sedan ut till birka under andra världskriget. Det som gjorde att alla kände denna man som endast levde i 47 sommrar var att folket från västra Stockholm tyckte att han var söt. Men folk visste ändå inte varför han var känd tills den stora dagen när Sverige skulle utmana Ryssland om kungakronans glitter och gröna ruber. Detta kanske låter hemskt för er eftersom ni varken känner till det fina som gjordes för många år sedan. Man valde att utmana Ryssland i en Bandy match och Rulle var Sveriges bästa spelare. Han kunde göra saker som inte ens Hans Bjerrund klarar av idag, trots att han är den bästa anfallaren i hela Norden!

Rulle Andersson gjorde 5mål och 2 assist i matchen när Sverige tog över Rysslands flesta ruber. Slutresultatet var 7-1, Hans Bjerrund föddes 3 dagar efter detta.


- Del 2 kommer senare när Munken, Rets och familjen har sammanlagt livets stora tankar.

/Snearnas upptäckare från Öststaterna.


"Norr byggdes inte upp under ett sekel, inte heller under huden vi har"

Att sitta på en påle

Har ni någon gång märkt hur ni helt plötsligt inte har någon träffpunkt kvar. att ni inte kan knuta en grep eller springa runt en stor påle full med rytt. Har du då testat att sitta på en denna påle när det inte finns någon träffpunkt kvar. Denna konst, är ett speciellt förverk, en vidskepelse. pålningsmetoden användes inte bara i avskräckande syfte utan även när man bara vill tänka på livet i enhet. Även enkelhet.

Tänk på saken. (dvs sitt på påle)



image15

/Rets (även kallad Grevé)

Dialekter - skånska

Nyss hemkommen från landets mer södra delar, denna gång Småland, så förundras jag över hur olika dialekter kan vara.
 
För er som inte haft en viss skånsk idrottslärare i Upplandsbro gymnasiet så ska jag säga er att där har ni gått miste om något.
Denna man kan mycket om de flesta bollsporter
Han gör konstiga uttal på vissa ord (där jag är säker på att Räk kan hålla med.)
Och han pratar skånska!

Ja, det är väl inte så speciellt tycker väl ni, men jag ska säga er att denna skånska har förändrat en hel drös av människors ordval, t.ex. uttrycket "Jaadååee" som på ren svenska betyder ungefär: "Ja, det är klart" eller "Ja, visst". Uttrycket kan användas vid de flesta sammanhang, t.ex. när någon frågar, vinner du den här bollen? "Jaadååee" svarar man självklart.

Summa sumarum; denna lärare har förändrat en hel del människors användande av uttryck som "Jaadååee", vilket för mig är mycket fascinerande. Kanske kan ni på just denna blogg någon gång exklusivt få höra detta uttryck inspelat av någon vällärd människa, men jag säger bara kanske! Håll utkik för mer information!


//Munken

Att springa i flock

roligt tänker ni! Ingen flock är så civiliserad som Myr och hans män. De flesta tycker och desvärre tror att fem, tillochmed sex stycken skulle  vara bra för en hängivenhet och överflödenhet i dess mening. Jag menar, alla vet ju att männsikan är ett flockdjur, därav förblir det! jag vill att alla ska bara fatta att det går inte att larva sig om man ska lyckas. Livet är en fest, håll med om det folkofööE. Det är så Tragiskt! en flock i sydöst är ingen annan lik. om alla var så imponerade som jag blir, av detta skandalösa hoppfulla drag lett av den kände Klabbe Ängstel (Strålman) skulle varje flock vara en chytt.

Lär er gott folk
/Rets


RSS 2.0